Deze week heeft SSS Lopik het seizoen feestelijk afgesloten met activiteiten voor iedereen binnen de vereniging. De laatste week startte met de jaarlijkse clubkampioenschappen. In de ochtend begonnen de leden van de (voor)selectie met de onderlinge wedstrijden. Onder het toeziend oog van veel publiek lieten de meiden en jongen zien wat zij in huis hadden. Het niveau lag hoog en iedereen deed zijn uiterste best. Nadat alle prijzen per niveau waren uitgereikt, was het tijd voor het bekendmaken van de clubkampioen. Deze wordt gekozen op E-score. De score laat zien hoe netjes je kunt turnen. Op deze wijze kun je gemakkelijk de verschillende niveaus samenvoegen. Fleur Verhoef was de gelukkige die de mooie beker in ontvangst mocht nemen en de titel Clubkampioen 2019 op haar lijstje mag bijschrijven.

Na afloop van deze wedstrijd gaven de selectieleden en de freerunners nog een prachtige demonstratie. Leuk ook voor de recreatieve turn(st)ers om te kijken. Dit kunnen zij ook allemaal leren als ze goed door oefenen. De recreatieve turners waren aansluitend aan deze demonstratie aan de beurt voor hun onderlinge wedstrijden. De jongste deelneemster vandaag, Aiden is pas 5 jaar. Samen met Nele (nog net 5 jaar) en Esmee (net 6 jaar) hebben zij voor de nodige uitingen op de tribune gezorgd (“ahhhh”, “wat schattig”, “wauw wat goed”). Wat heerlijk om te zien hoe deze jonge meiden al zo geconcentreerd en vol plezier aan het werk gingen. Ook van de andere deelnemers werd uiteraard genoten. Het vermelden waard is, dat we dit jaar ook een echte onderlinge wedstrijd hadden voor de jongens. 4 jongens hebben laten zien dat turnen echt niet alleen voor meisjes is. Een van de jongens bewees dit nog eens extra. Joshua Duijm mocht zich namelijk laten kronen tot Clubkampioen 2019 van de recreanten. Na de aansluitende verloting van prijzen die door vele (lokale) sponsoren beschikbaar waren gesteld, was het tijd voor de verenigingsbbq. Gezellig met leden van de hele vereniging onder het genot van een hapje en een drankje napraten over het seizoen.

Op donderdag was de laatste afsluiting voor de allerkleinsten van de vereniging. De peuters en kleuters hadden het Nijntje Beweegfeest. Op dit feest laten de peuters en kleuters zien aan de ouders en andere familieleden en belangstellenden, wat zij allemaal hebben geleerd in de lessen van het Nijntje beweegdiploma. In deze lessen leren de kinderen hun lichaam onder controle te krijgen, en leren zij de eerste beginselen van het bewegen. De basis voor alle sporten wordt in deze lessen gelegd. Na afloop van dit feest kregen zij allemaal een mooi Nijntje diploma uitgereikt en konden zij ook vol trots de zomervakantie in.