Beste (ouders van) leden,

Eindelijk is het weer zover, we kunnen en mogen weer sporten!

Waar de regering als eerste met het bericht kwam dat de jeugd weer aan het sporten mocht, volgde gelukkig al snel de mededeling dat ook de volwassenen weer aangepast mogen sporten. Helaas mogen we nog niet binnen sporten, maar is alleen buiten sporten toegestaan. Wij beoefenen normaal onze sport binnen (met uitzondering van onze bootcamp lessen), maar nadat er werd aangegeven dat we alleen buiten aan de slag mochten, zijn wij begonnen met de voorbereidingen om hier mogelijkheden te creëren. Dit lijkt heel simpel te organiseren, maar helaas ligt dit toch allemaal wat ingewikkelder. Aangezien wij geen eigen terrein hebben, moeten wij iets organiseren op openbaar terrein of op het terrein van andere organisaties of verenigingen. En hiervoor is eerst toestemming nodig. Inmiddels hebben wij voor bijna alle groepen een locatie kunnen vinden en hebben wij vrijdag eindelijk ook de toestemming hiervoor gekregen van de gemeente. We kunnen dus de lessen vanaf maandag 11 mei voor het grootste deel weer gaan starten. Uiteraard aangepast, want uitgezonderd van de jeugd tot en met 12 jaar zal er onderling 1,5 meter afstand gehouden moeten worden. Wij zullen hieronder aangeven waar en wanneer iedere groep weer zal starten. Heb je hierover vragen, dan kun je hiervoor altijd contact opnemen met je trainer of met iemand van het bestuur. Voordat je naar de training komt willen wij graag dat je bijgaande regels volgens het protocol goed doorleest, zodat iedereen goed op de hoogte is van wat er van hem of haar wordt verwacht. De trainers van de groepen zullen er toezicht op houden dat de regels worden nageleefd. Indien men zich niet houdt aan de afgesproken regels, dan is het niet meer mogelijk om aan de les deel te nemen. Veiligheid van alle deelnemers en de trainer staat altijd voorop! En daarbij telt ook dat als wij ons niet aan de regels houden, kan de gemeente zomaar de verleende toestemming weer intrekken!

Selectie turnsters onderbouw (groep maandag 15.30-17.30)
Zij starten op maandag 11 mei 2020. Zij verzamelen buiten bij de normale ingang van de sporthal. De training zal afgewerkt worden op het terrein rond de sporthal. De training zal wel iets korter zijn dan gebruikelijk en zij trainen van 16.00 - 17.00 uur. Zorg dat je op tijd bent, maar kom niet eerder dan 15.50. Kom als het mogelijk is alleen en als je weggebracht wordt dan aan de ouders het verzoek om niet te blijven hangen. Dit om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt op de locatie. De sporthal is niet open, je kunt dus niet omkleden of naar de WC. Zorg ervoor dat je thuis naar de WC bent geweest, je handen hebt gewassen en zorg dat je bent omgekleed, let hierbij op aangepaste kleding (denk aan laagjes en sportschoenen voor buiten). En vergeet niet om een flesje water mee te nemen en een handdoek. Om 17.00 uur is de les afgelopen, zorg ervoor dat je meteen na de les naar huis gaat (evt. opgehaald) en blijf niet hangen op de locatie om drukte weer te voorkomen. Vergeet niet om thuis je handen weer goed te wassen! In deze groep trainen alleen kinderen onder de 12 jaar. Zij hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden, maar de begeleiding moet de afstand wel houden van de kinderen.

Selectie turnsters bovenbouw (groep maandag 17.30-19.30)
Zij starten op maandag 11 mei 2020. Zij verzamelen buiten bij de normale ingang van de sporthal. De training zal afgewerkt worden op het terrein rond de sporthal. De training zal wel iets korter zijn dan gebruikelijk en zij trainen van 17.15 - 18.15 uur. Zorg dat je op tijd bent, maar kom niet eerder dan 17.05. Kom als het mogelijk is alleen en als je weggebracht wordt, dan aan de ouders het verzoek om niet te blijven hangen. Dit om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt op de locatie. De sporthal is niet open, je kunt dus niet omkleden of naar de WC. Zorg ervoor dat je thuis naar de WC bent geweest, je handen hebt gewassen en zorg dat je bent omgekleed, let hierbij op aangepaste kleding (denk aan laagjes en sportschoenen voor buiten). En vergeet niet om een flesje water mee te nemen en een handdoek. Om 18.15 uur is de les afgelopen, zorg ervoor dat je meteen na de les naar huis gaat (evt. opgehaald) en blijf niet hangen op de locatie om drukte weer te voorkomen. Vergeet niet om thuis je handen weer goed te wassen! In deze groep trainen zowel kinderen onder als boven de 12 jaar In deze les wordt 1,5 meter afstand gehouden van elkaar.

Freerunners (groep maandag 19.30-20.30)
Zij starten op maandag 11 mei 2020. Zij trainen op de locatie Skatebaan tussen de tennisbaan en de scouting aan de Rolafweg Zuid. Zij trainen van 18.45 - 19.45 uur. Zorg dat je op tijd bent, maar kom niet eerder dan 18.35. Kom als het mogelijk is alleen en als je weggebracht wordt dan aan de ouders het verzoek om je kind af te zetten en niet te blijven hangen. Dit om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt op de locatie. Er is hier geen WC of kleedkamer, je kunt dus niet omkleden of naar de WC. Zorg ervoor dat je thuis naar de WC bent geweest, je handen hebt gewassen en zorg dat je bent omgekleed, let hierbij op aangepaste kleding (denk aan laagjes en sportschoenen voor buiten). En vergeet niet om een flesje water mee te nemen en een handdoek. Om 19.45 uur is de les afgelopen, zorg ervoor dat je meteen na de les naar huis gaat (evt. opgehaald) en blijf niet hangen op de locatie om drukte weer te voorkomen. Vergeet niet om thuis je handen weer goed te wassen! In deze groep trainen zowel kinderen onder als boven de 12 jaar. In deze les wordt 1,5 meter afstand gehouden van elkaar.

Conditie uur (groep maandag 20.30-21.30)
Trainer Rob zal een dezer dagen zelf contact opnemen met de leden van deze groep om de start van de trainingen af te stemmen.

Keep Fit (groep dinsdag 9.15-10.15 en 10.15-11.15)
Deze lessen zullen wegens gebrek aan animo voor buitenlessen, niet naar buiten verplaatst worden. Deze lessen zullen pas opgestart worden als wij weer binnen mogen sporten. Leden uit deze les die wel buiten willen sporten, kunnen aansluiten bij een van onze andere volwassen lessen op bijvoorbeeld maandagavond, woensdagochtend of vrijdagochtend. Wil je van deze mogelijkheid gebruik maken, neem dan even contact op met het secretariaat.

Trimmen (groep woensdag 9.00-10.00)
Voor deze les is op dit moment nog niet alles rond betreft de locatie. Wij hopen hier in de loop van deze week toestemming te krijgen van de gemeente. Zodra wij deze hebben zal trainster Ellen de leden van deze groep informeren over startdatum en tijd.

Peuter/Kleuter gym / Nijntje Beweegdiploma (groep donderdag 15.15-16.00 / 16.00-16.45)
Voor deze les hebben wij op dit moment helaas nog geen geschikte locatie gevonden. Wij zijn wel nog in overleg met eigenaren van diverse locaties. Belangrijk bij het kiezen van een locatie voor deze groep vinden wij, dat de locatie afgesloten moeten zijn met bijvoorbeeld een hek. Wij willen voldoende veiligheid kunnen bieden. Wij hopen zo snel mogelijk een goede buitenlocatie te kunnen regelen, zodat ook deze kinderen snel weer aan de slag kunnen.

Recreatieturnen (groep donderdag 17.00-18.00)
Zij starten op donderdag 14 mei 2020. Zij verzamelen buiten bij de normale ingang van de sporthal. De training zal afgewerkt worden op het terrein rond de sporthal. Zij trainen van 16.45 - 17.45 uur. Zorg dat je op tijd bent, maar kom niet eerder dan 16.35. Aan de ouders het verzoek om je kind af te zetten en daarna weer weg te gaan en niet te blijven hangen op de locatie. Dit om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt op de locatie. De sporthal is niet open, je kunt dus niet omkleden of naar de WC. Zorg ervoor dat je thuis naar de WC bent geweest, je handen hebt gewassen en zorg dat je bent omgekleed, let hierbij op aangepaste kleding (denk aan laagjes en sportschoenen voor buiten). En vergeet niet om een flesje water mee te nemen en een handdoek. Om 17.45 uur is de les afgelopen.Ook hier letten de ouders erop dat zij niet extra vroeg komen, maar dat ze alleen komen om hun kind op te halen en daarna meteen naar huis te gaan. Blijf niet hangen op de locatie om drukte weer te voorkomen en houdt afstand van elkaar. Vergeet niet om thuis je handen weer goed te wassen! In deze groep trainen alleen kinderen onder de 12 jaar. Zij hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden, maar de begeleiding moet de afstand wel houden van de kinderen.

Recreatieturnen (groep donderdag 18.00-19.00)
Zij starten op donderdag 14 mei 2020. Zij verzamelen buiten bij de normale ingang van de sporthal. De training zal afgewerkt worden op het terrein rond de sporthal. Zij trainen van 18.00 - 18.55 uur. Zorg dat je op tijd bent, maar kom niet eerder dan 17.50. Kom als het mogelijk is alleen en als je weggebracht wordt dan aan de ouders het verzoek om niet te blijven hangen. Dit om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt op de locatie. De sporthal is niet open, je kunt dus niet omkleden of naar de WC. Zorg ervoor dat je thuis naar de WC bent geweest, je handen hebt gewassen en zorg dat je bent omgekleed, let hierbij op aangepaste kleding (denk aan laagjes en sportschoenen voor buiten). En vergeet niet om een flesje water mee te nemen en een handdoek. Om 18.55 uur is de les afgelopen, zorg ervoor dat je meteen na de les naar huis gaat (evt. opgehaald) en blijf niet hangen op de locatie om drukte weer te voorkomen. Vergeet niet om thuis je handen weer goed te wassen! In deze groep trainen alleen kinderen onder de 12 jaar. Zij hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden, maar de begeleiding moet de afstand wel houden van de kinderen.

Recreatieturnen (groep donderdag 19.00-20.00)
Zij starten op donderdag 14 mei 2020. Zij verzamelen buiten bij de normale ingang van de sporthal. De training zal afgewerkt worden op het terrein rond de sporthal. Zij trainen van 19.05 - 20.00 uur. Zorg dat je op tijd bent, maar kom niet eerder dan 18.55. Kom als het mogelijk is alleen en als je weggebracht wordt dan aan de ouders het verzoek om niet te blijven hangen. Dit om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt op de locatie. De sporthal is niet open, je kunt dus niet omkleden of naar de WC. Zorg ervoor dat je thuis naar de WC bent geweest, je handen hebt gewassen en zorg dat je bent omgekleed, let hierbij op aangepaste kleding (denk aan laagjes en sportschoenen voor buiten). En vergeet niet om een flesje water mee te nemen en een handdoek. Om 20.00 uur is de les afgelopen, zorg ervoor dat je meteen na de les naar huis gaat (evt. opgehaald) en blijf niet hangen op de locatie om drukte weer te voorkomen. Vergeet niet om thuis je handen weer goed te wassen! In deze groep trainen zowel kinderen onder als boven de 12 jaar In deze les wordt 1,5 meter afstand gehouden van elkaar.

Bootcamp (groep vrijdag 09.00-10.00)
Zij starten op vrijdag 15 mei 2020. Zij verzamelen buiten bij de normale ingang van de sporthal. De training zal afgewerkt worden op het terrein rond de sporthal. Zij trainen van 09.00 - 10.00 uur. Zorg dat je op tijd bent, maar kom niet eerder dan 08.50. De sporthal is niet open, je kunt dus niet omkleden of naar de WC. Zorg ervoor dat je thuis naar de WC bent geweest, je handen hebt gewassen en zorg dat je bent omgekleed, let hierbij op aangepaste kleding (denk aan laagjes en sportschoenen voor buiten). En vergeet niet om een flesje water mee te nemen en een handdoek. Zorg ervoor dat je meteen na de les naar huis gaat en blijf niet hangen op de locatie om drukte te voorkomen. Vergeet niet om thuis je handen weer goed te wassen! In deze les wordt 1,5 meter afstand gehouden van elkaar.

Tot slot
Bij erg slecht weer zal de buitentraining niet doorgaan. De trainer communiceert dit aan de leden van de groep. Twijfel je of je les wel of niet doorgaat, neem dan contact op met de trainer. Op diverse social media komen er de meest fantastische filmpjes voorbij van verenigingen die al hun toestellen naar buiten verplaatsen om te trainen. Wees niet teleurgesteld als je bij ons op de training komt. Dit zal bij ons namelijk niet het geval zijn. Omdat onze toestellen niet gemaakt zijn voor buitengebruik, kunnen wij deze niet voldoende goed verankeren en dus niet veilig genoeg gebruiken. Bij ons staan plezier en veiligheid voorop en daarom zullen wij geen gebruik maken van toestellen en zullen wij ons voornamelijk richten op andere vormen van turnen en gymmen met eventueel gebruik van kleine eenvoudige attributen.

Zijn er ouders van jeugdleden die het stilzitten ook wel zat zijn en graag ook wel weer wat willen bewegen? Wij nodigen hen graag uit om ook eens aan een van onze lessen voor volwassenen deel te nemen. Je mag altijd een paar keer vrijblijvend meedoen om te kijken of het iets voor je is. In deze bijzondere tijden is het wel fijn als je je even aanmeldt, zodat we niet onverwachts veel mensen ontvangen. Dit aanmelden kan via het secretariaat. Wij wensen jullie allemaal veel plezier met het aangepaste sporten en voor de groepen die nu nog niet beginnen hopen we ook snel te kunnen opstarten. Vergeet niet om de bijgaande protocollen ook nog goed door te nemen.
#staysafe

Met vriendelijke groet,
Fieke Rijkaart
voorzitter SSS Lopik