SELECTIE TURNEN

Als vanuit de recreatielessen blijkt dat uw kind voldoet aan de basisvaardigheden van het turnen (kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie) én als blijkt dat uw kind voldoende ambitieus ingesteld is, dan bieden wij hem of haar een plekje aan in onze selectiegroep op het moment dat er ruimte is.

Trainingen

De turn(st)ers in de selectie trainen twee of vier uur per week (afhankelijk van het niveau). De selectietrainingen worden in de gymzaal De Wiekslag gegeven. Zit uw kind in de selectie, dan is hij/zij verplicht om deel te nemen aan wedstrijden die georganiseerd worden door de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Hierbij is het dragen van een verenigingsturnpakje verplicht.

De selectie trainingen worden gegeven door één hoofdtrainster en een assistent train(st)er. Naast het oefenen voor de wedstrijden, wordt er ook gewerkt aan de uitbreiding van de persoonlijke turnvaardigheden. We bieden de kinderen lesstof aan, welke zij op dat moment moeten beheersen. Daarnaast geven we de kinderen ook de ruimte om aan te geven wat ze graag zelf willen leren. Hierdoor kan het kind persoonlijke doelen halen en zijn de lessen zowel train(st)er- als turn(st)er gestuurd. Wij vinden deze balans erg belangrijk voor het behalen van successen en het ervaren van plezier. 

Nederlands Turn Systeem

Aan de hand van het NTS, wordt afhankelijk van de leeftijd en de vaardigheden van het kind, een niveau bepaald dat het best bij hem/haar past. Op dit niveau doet hij/zij een seizoen lang wedstrijden. 

Wedstrijden

Er worden jaarlijks twee voorwedstrijden geturnd binnen het district Midden Nederland (rayon Rivierenland), waarbij het kind zich kan plaatsen voor een of meerdere finales. Daarnaast worden er door ons zelf ook jaarlijks Clubkampioenschappen georganiseerd. Hieraan kunnen alle turn(st)ers meedoen.